HTML

Friss topikok

  • Consult: Kedves VállalkozásDoktor! Örömömre szolgált, hogy megtiszteltél soraim olvasásával. Valóban a szer... (2012.02.15. 15:52) Válság! De hol?
  • VállalkozásDoktor™: Azt, hogy egyetértek, lassan már kihagyom... Egy apróságot hadd tegyek ehhez hozzá: Az utolsó előt... (2012.01.12. 18:51) 4.21

Linkblog

ZAREX

Cégünk két évtizede foglalkozik vállalati növekedési és franchise tanácsadással. Ezalatt az idő alatt, több mint félezer partnerrel dolgozott, melyek között voltak óriás vállalatokat és kis méretű cégek is. Ezen ügyfelek, voltak válságos és szárnyaló helyzetben is. 20 év tapasztalata az, hogy bárhonnan is építkeztek, mindig a megalapozott és tudatosan végrehajtott stratégia vitte őket tovább a következő lépcsőfokra. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva írjuk ezt a blogot.

2012.08.29. 12:16 Consult

Növekedést segítő módszerek

Miért nyújt biztonságot a vállalat számára ha a növekedését konkrét módszer alapján tervezi meg?

Címkék: hatékonyság növekedés portfolio blogger növekedést segítő módszerek

A ZAREX Magyarország Kft. az elmúlt több, mint két évtizedben különböző szakmai programokat dolgozott ki a vállalkozások problémáinak megoldására. Tevékenységünk központjában két nagyon fontos, de összefüggő kérdés áll: a növekedés és a finanszírozás. Ezek a kérdések előbb vagy utóbb minden vállalkozás esetében felmerülnek, sok esetben – mint például napjainkban – igazi, nagy kihívásként. De ugyanilyen fontos tényező a hatékonyság is, amely szintén szorosan kapcsolódik a növekedéssel és a finanszírozással.

Tapasztalatink szerint ezekkel a kérdésekkel nem kellő mértékben foglalkoznak a vállalkozások tulajdonosai, vezetői. Nem kellő mértékben, mert a napi, operatív feladatok megoldása mindent háttérbe szorít általában. Egyes esetekben nem kellő szakértelemmel közelítik meg ezt a témát, melynek eredménye a kudarc, a sikertelenség.

compass-old1.jpeg

A probléma megoldásában segíthet külső szakértő is, azonban igénybevételükre ritkán kerül sor, mert sok esetben:

  • nehéz választani a szakértők között, nehéz eldönteni, hogy melyikük a legalkalmasabb problémájuk megoldására
  • rossz beidegződések alapján olyan elvárások alakulnak ki, hogy jöjjön valaki, aki azonnal megoldja problémánkat úgy, hogy nekünk lehetőleg ne kelljen csinálni semmit
  • a szakértők díjazása is nagyon sok – elsősorban a kisebb – vállalkozást elrettent

Lehetne még hosszan sorolni ezeket a problémákat, de a lényeg az, hogy a vállalkozásoknak hatékonyan célszerű működni, növekedni kell, és mindezekhez finanszírozások szükségesek.

spyglass-and-map.jpg

Ezek a módszerek alkalmazása lehetővé teszi, hogy segítséget biztosítsunk azon vállalkozások számára, amelyek :

  • Nem kellő hatékonysággal működnek és ezen javítani szeretnének. A rendelkezésre álló anyagi és szellemi erőforrásaikat úgy kell felhasználni, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni belőle a vállalkozás. Képes legyen a maga szintjén tevékenységét megtervezni és megszervezni, mert e téren hatalmas tartalékok vannak.

  • Stabilan, kiegyensúlyozottan működnek, ezért új fejlesztéseket, új célkitűzéseket akarnak megvalósítani, amely biztosíthatja további növekedésüket. Szükséges azonban, hogy ne csak az anyagi, technikai viszonyokban gondolkozzanak. A menedzsment, a vállalkozás irányításának a fejlesztésére is szükség van. Erről nagyon sokan megfeledkeznek, ezért aztán sok esetben a technikai fejlesztés sem hozza meg az elvárt eredményt.

  • Külső finanszírozások bevonását tervezik, amelyhez célszerű megfelelően felkészülni. Sokan azt gondolják, hogy a bank azért van, hogy átutalja a fejlesztéshez szükséges pénzt. Arra már kevesen gondolnak, hogy a pénzintézet fontos feladata a kihelyezett finanszírozás kockázatának csökkentése. Ebben pedig a vállalkozásoknak van fontos szerepe. Például a szükséges finanszírozás minél alaposabb, részletesebb, reális számításokkal alátámasztott előkészítésével. Az üzleti terv megalapozottságának növelése például nagymértékben csökkenti a pénztulajdonos – és egyúttal a vállalkozás – kockázatát.

  • Fejlődését belső problémák nehezítik és ezeket meg szeretnék oldani. Gyakori, hogy a vállalkozások alapvető problémájukat a pénz hiányában látják. Ez részben igaz is, ugyanakkor számos egyéb területen jelentkező problémát nem oldanak meg. A nem hatékonyan, a  nem szervezetten, a nem jól irányított vállalkozás rengeteg pénzt pazarol el, amely éppen a fejlesztéseknél hiányzik.



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zarex.blog.hu/api/trackback/id/tr764736820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása